Agenda voor de komende periode

Klik hier voor foto's en verslagen van een selectie van eerdere activiteiten.
Uitleg over onze activiteiten in het algemeen kunt u hier vinden.


Schrijven vanuit thuis

Vanwege de huidige situatie m.b.t. het coronavirus liggen onze openbare acties tijdelijk stil. Wilt u toch graag iets doen? Doe dan mee met de online schrijfacties van Amnesty Internatonal:

https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties10 december: schrijfactie "Write for Rights"

Amnesty afdeling Hengelo roept mensen op om brieven te schrijven tegen onrecht

Jaarlijks worden op 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - over de hele wereld miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die zonder eerlijk proces vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten of die van anderen. Ook in Hengelo wordt deze ‘Write for Rights’ schrijfactie van Amnesty International gehouden.

Wat is Write for Rights?

We schrijven brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. Of kaarten met een persoonlijke boodschap aan de tien in kwestie om hen een hart onder de riem te steken.

Of het effect heeft vragen mensen zich vaak af. Jazeker! Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken. Vaak helpt deze extra aandacht om mensen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming en gerechtigheid. Uw hulp is dan ook hard nodig.

In verband met Corona heeft Amnesty afdeling Hengelo ervoor gekozen om rond 10 december thuisschrijfpakketten uit te delen, zodat mensen veilig thuis kunnen schrijven. In de pakketten zitten voorbeeldbrieven, een schrijfblok, pen en blanco postkaarten.

Naast het schrijven kan men ook digitaal deelnemen aan deze actie. Ga naar www.amnesty.nl/schrijfmarathon en onderteken een of meerdere brieven.

Neem voor meer informatie contact op met:

Amnesty International afd. Hengelo
Ellen Otten, tel. 06-10587434
Lidy Damhuis, tel. 06-53126855

write for rights mensen