15 november 2009: Benefietconcert in Haaksbergen

Matthijs Solinger Op zondagmiddag 15 november organiseerde Desi Leijnen een benefietconcert voor Amnesty in Theater "De Kappen" in Haaksbergen. Desi Leijnen coördineerde vijf jaar lang de jaarlijkse collecte in Haaksbergen, maar moest daar vanwege tijdgebrek helaas mee stoppen.

"Beschouw het maar als een afscheidscadeautje van mij aan Amnesty", aldus Desi. "Mijn zoon Niels vond het ook een leuk idee en heeft mij geholpen bij de organisatie." 

Voorbeeld van een perfecte subregionale samenwerking!

Desi wilde graag dat Amnesty International ook duidelijk aanwezig zou zijn tijdens dit benefietconcert. Omdat er in Haaksbergen geen lokale werkgroep is, werd de hulp ingeroepen van de groepen die zich rond Haaksbergen bevinden. Al snel waren er een paar groepen gevonden die wel wilden helpen. Hengelo en Hof van Twente kwamen elk met twee mensen. Ook aanwezig waren de regionale Amnesty-collectecoördinator en de coördinator actie van de regio NOG (Noordoostpolder, Overijssel en Gelderland). 

Ook was Louise Rijsman aanwezig, die zich recentelijk had aangemeld als fotografe voor Amnesty. (Zie de foto's op deze pagina; klik hier om meer van haar foto's te zien.)

Het benefietconcert had onder meer als doel om een nieuwe collectecoördinator te vinden, en nieuwe collectanten te werven voor Haaksbergen. Natuurlijk was er ook een handtekeningenactie: mensen konden hun handtekening zetten tegen seksueel geweld in Bosnië-Herzegovina.

Het concert

Het concert begon om 14.30 uur en de entree was €7,50 per persoon. De opbrengst was natuurlijk bestemd voor Amnesty International. De zaal liep al gauw vol met mensen. Gelukkig: Desi had dit niet voor niets georganiseerd! Vooraf maakte ze zich nog wel een klein beetje zorgen. Er waren namelijk niet zo heel veel kaarten in de voorverkoop verkocht. Desi begon de middag met een kleine uitleg en introductie voor het concert, waarna de coördinator actie van de regio NOG (Esther Snoeijer) het woord kreeg om de aanwezigheid van Amnesty nader toe te lichten. Toen kon het concert beginnen.

Drie professionele klassieke musici, alledrie oud-leerlingen van het Assink Lyceum, traden op. Concertpianist Matthijs Solinger studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. Fluitiste Martine Bauhuis en klassiek gitarist Niels Ottink, die samen Duo Senda vormen, zaten ooit op het Assink en musiceerden daar voor het eerst samen. Zij studeerden allebei aan het conservatorium in Enschede, en studeerden daarna af aan de Messiaen Academie, de masteropleiding van het conservatorium.

Daarnaast was op deze middag muzikaal talent te horen dat op dit moment nog op het Assink Lyceum zit. Iris Noordman begeleidde zowel fluitiste Anniek Brink als zangeres [naam op verzoek verwijderd] op de piano. Verder zong Simone Baltink, begeleid door Kasper Kuipers. Als afsluiter was er de rockband Ignition. Deze band melde zich vrij laat aan, maar wilde graag voor Amnesty optreden. Dit werd natuurlijk gewaardeerd en de band kreeg een plaats in het programma.

Iris Noordman bladmuziek Ignition

Resultaten

Al met al kunnen we vaststellen dat het evenement zeer geslaagd was. De muzikanten hebben zich vrijwillig ingezet voor het goede doel en voortreffelijk gespeeld en gezongen. De organisatie, in handen van Desi Leijnen en Niels Ottink, was perfect. De ruim 70 bezoekers hebben allemaal genoten van een geweldige middag. De opbrengst van het geheel was: vele handtekeningen voor de actie tegen seksueel geweld in Bosnië-Herzegovina en enkele honderden Euro's aan fondsen voor Amnesty. Ook is er in Haaksbergen inmiddels een nieuwe collectecoördinator.

Fotoalbums

Foto's van de avond zijn hier te vinden: foto's Louise Rijsman | foto's Sander Drogt.