Educatie: speciale acties

In het verleden zijn door de Werkgroep Educatie enkele speciale acties georganiseerd, zoals de door kinderen gemaakte Amnesty verjaardagskalender en het bezoek van John Lyons aan Scholengemeenschap Twickel. Hieronder leest u meer over deze acties.


kalender

Verjaardagskalender

In 2004 werd in het kader van het 20-jarig jubileum van Amnesty Hengelo voor de basisscholen een teken- en gedichtenwedstrijd georganiseerd rondom het thema "Wat is Vrijheid". Met de beste gedichten en tekeningen is een verjaardagskalender samengesteld; zie de afbeelding hiernaast. Er zijn nog enkele exemplaren van de kalender verkrijgbaar via Amnesty International Hengelo.

Onderstaand krantenartikel over de tekeningen- en gedichtenwedstrijd verscheen in het Hengelo's Weekblad van 23 november 2004.

NB: "scholengroep" is de oude naam van de Werkgroep Educatie.

artikel over kalender


Bezoek van John Lyons

In het kader van 10 december - de Internationale Dag van de Rechten van de Mens - waren in december 2003 een aantal mensenrechtenactivisten op bezoek in Nederland. In de regio Drenthe / Overijssel was John Lyons uit de Verenigde Staten van Amerika op bezoek.

John Lyons, afkomstig uit de Amerikaanse staat Illinois en student op het Columbia College in Chicago (filmacademie, speciaal voor documentaires) was in die tijd medewerker van Amnesty International Chicago en coördinator van het actienetwerk tegen de doodstraf. Rond dat onderwerp heeft hij een aantal films / documentaires gemaakt, waaronder de film "Too Flawed to Fix: The Illinois Death Penalty Experience".

John Lyons Op 18 december 2003 bracht John Lyons een bezoek aan de Hengelose Scholengemeenschap Twickel. Naar aanleiding daarvan hebben de leerlingen van Twickel massaal brieven en petities opgestuurd naar politici in Illinois om te pleiten voor afschaffing van de doodstraf. Daarvoor hebben zij in maart 2004 de "Regioprijs Drenthe / Overijssel" gekregen van Amnesty International.

Onderstaand krantenartikel over het bezoek van John Lyons aan Scholengemeenschap Twickel is afkomstig uit TC Tubantia, 19 december 2003.
Artikel Tubantia

Artikel Tubantia
Artikel Tubantia