A La Volette, 17 december 2009

17 december 2009: 25 jaar Amnesty Hengelo

Amnesty International Hengelo bestond in 2009 maar liefst 25 jaar. Een goed moment om stil te staan bij wat er ruim 60 jaar na het opstellen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bereikt is op het gebied van de mensenrechten. Stichting Het Debat heeft daarom i.s.m. Amnesty International Hengelo een debat georganiseerd over een aantal thema's uit de Universele Verklaring.

Afgelast wegens sneeuwproblemen!

Het geplande debat op 17 december zou worden voorafgegaan door een lezing van Prof. Theo van Boven. Door sneeuwval was het echter onmogelijk voor Prof. van Boven om op tijd in Hengelo te verschijnen. Daarom werd het debat helaas afgelast, maar gelukkig hebben we hem een jaar later alsnog mogen verwelkomen, op 25 november 2010.

Gelukkig waren de leden van "À la Volette", koor van de Alliance Française, op 17 december wel aanwezig; zie bijgaande foto. Zij onthaalden de bezoekers tussen 20.00 en 20.30 op Franse revolutieliederen. Bovendien was er voor iedereen een kopje koffie of thee met een speciaal voor de gelegenheid gebakken Amnesty-koekje, en konden de bezoekers rondneuzen bij stands van Unicef, de Derde Kamer en natuurlijk Amnesty International.

25 jaar Amnesty Hengelo

De eerste activiteiten op het gebied van mensenrechten in Hengelo hebben volgens de archieven van het hoofdkantoor van Amnesty Nederland plaatsgevonden in maart 1972. Daarna zijn er een tijd lang twee groepen in Hengelo geweest die actief waren voor Amnesty International. In juni 1984 zijn de twee groepen (088 en 894) samengevoegd tot de nieuwe werkgroep 326 in Hengelo (Ov). Onze werkgroep (326) bestond in 2009 dus 25 jaar!

Fotoalbum

Foto's van de avond zijn hier te vinden. Daarnaast kunt u ook kijken op de weblog van werkgroeplid Bennie ten Hove voor een verslag en foto's van de avond.