Prof. Theo van Boven in Hengelo

25 november 2010: Lezing Prof. Theo van Boven

Prof. Theo van Boven, voormalig directeur van het centrum voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, hield deze avond een lezing in de Burgerzaal van het stadhuis, op uitnodiging van Amnesty International Hengelo. Prof. van Boven had Hengelo eigenlijk al op 17 december 2009 zullen bezoeken, maar toen maakte hevige sneeuwval zijn komst helaas onmogelijk. Deze keer ging het gelukkig wel goed!

"Wij en de ander"

De lezing van Prof. van Boven had als thema "Wij en de ander: mensenrechtenlijke perspectieven". Voor dit thema was gekozen n.a.v. de (voor ons gevoel) groeiende intolerantie in onze samenleving. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de toenemende intolerantie ten opzichte van homosexuelen, moslims, vrouwen, Roma etc., en hoe we met elkaar en elkaars overtuigingen omgaan. Wat is of kan onze rol hierin zijn, en hoe ver gaat de vrijheid van meningsuiting? Over dergelijke vragen hebben we deze avond met Prof. van Boven van gedachten gewisseld. Anja Timmer (oud lid Tweede Kamer, oud lid gemeenteraad) was daarbij onze gespreksleider.

Fotoalbum

De Hengelose fotografe Louise Rijsman heeft foto's van de avond gemaakt; deze zijn hier te vinden. Voor meer foto's en een verslag van de avond kunt u terecht op de blog van ons groepslid Bennie ten Hove:
verslag lezing Prof. Theo van Boven.

Lezing Theo van Boven
Anja Timmer
Lezing Theo van Boven