5 mei 2007: Actie tegen discriminatie

Lost In Life Op zaterdag 5 mei 2007 stonden we met een stand in het centrum van Hengelo. Eén van de thema's was discriminatie in Nederland. Er was de mogelijkheid om een petitie te tekenen die gericht was aan de Nederlandse overheid waarin gevraagd werd om de aanpak van discriminatie en de afstemming tussen diverse instanties te verbeteren.

Lost in Life

Het was zonnig weer en zonder de meiden van Lost In Life (D-StronG en V3-2N) hadden we nooit zoveel aandacht getrokken! D-Strong en V3-2N riepen in hun zelf geschreven nummers meerdere malen op om de actie van Amnesty te ondersteunen en de petitielijsten in te vullen.

Lost In Life won met hun nummer over Roma-kinderen in Slovenië een wedstrijd die Amnesty International Nederland had uitgeschreven in het kader van de campagne Make Some Noise Against Discrimination; zie ook het onderstaande krantenartikel. Lost In Life bestaat uit Nathalia (alias D-Strong) en Viviën (alias V3-2N), beiden uit Hengelo.

ugabeZimbabwe

Verder was er de mogelijkheid een brief te tekenen waarin werd geprotesteerd tegen recent politiegeweld tegen demonstranten in Zimbabwe, waarbij zelfs een dode viel. Eén van de mishandelde demonstranten was de bekende oppositieleider Morgan Tsvangirai.

Mede met dank aan Lost In Life werd de dag een succes: er zijn vele brieven aan Zimbabwe ondertekend en tientallen petitielijsten ingevuld om aandacht te vragen voor discriminatie in Nederland.

Fotoalbum

Klik hier voor foto's van de middag.

Hengelo's Weekblad, 2007

krantenartikel